Julehilsen
JUL: Julehilsen fra alle i den nye forbundsledelsen til FO.

Nå har vi gjennomført et vellykket landsmøte. Dagene blir sakte, men sikkert lengre og vi går mot lysere tider. Vi gleder oss til 2024, men før vi ønsker dere en hjertelig god jul og velfortjent ferie, vil vi bare takke dere, for den enorme innsatsen deres det siste året. Særlig takk til deg som jobber turnus, som står opp for andre og holder samfunnet gående i julestria. Uten deg har vi ingen velferdsstat.  

For hver dag som går, blir sosialarbeideres rolle bare viktigere og viktigere. Og fellesskapet vårt, FO, blir bare sterkere og sterkere. I år markerte vi en historisk milepæl og passerte 35 000 medlemmer. Vi står sterkere nå enn noen annen gang i historien. Det er ikke kommet av seg selv, men av alt arbeidet dere har lagt ned.  

Når vi står sammen, får vi flere gjennomslag. Seiere som betyr noe for hverdagen til folk. Ikke bare i form av historiske lønnsoppgjør og bedre uttelling for utdanning for dem som jobber i velferdsstaten, men også som sosialpolitiske gjennomslag for dem som trenger den. Ingen kjenner sosialpolitikken bedre enn oss sosialarbeidere, og ingen representerer sosialarbeidere bedre enn FO-fellesskapet vi skaper sammen. 

Derfor har vi blant annet blitt invitert inn i regjeringens barnevernsutvalg, ekspertgruppa for barn i fattige familier og institusjonsutvalget. Utvalg som bidrar til å bygge velferdsstaten for en ny generasjon. Derfor brukte vi også landsmøtet på å fremme 10 krav til fremtidens sosialpolitikk, styrke yrkesetikken og lansere begrepet Grønt sosialt arbeid på norsk.  

Hver dag står sosialarbeidere opp for tryggheten til andre. Forbundet sin jobb, er å stå opp for dere. Derfor skal vi bruke det neste året på å styrke tillitsvalgtsapparatet vårt. Sånn at du som FO-medlem kan stå enda tryggere i jobben du gjør. Den jobben som er helt uvurderlig for dem som trenger velferdsstaten som mest. 

Det merker vi særlig nå i jula, når forskjellene i samfunnet blir tydeligere enn ellers. Mens noen unner seg litt ekstra, er det mange som ikke får endene til å møtes. Mens noen tar seg litt ekstra fri, er det mange av oss som bretter opp ermene og gjør den lille ekstra innsatsen for at alle skal få en litt mer verdig julefeiring. 

Gode hilsner fra alle oss i den nye forbundsledelsen.