Hanne Glemmestad
FORNØYD: Hanne Glemmestad er fornøyd med at lønnsveksten i de tre avtalene speiler den som ble gitt i staten

Klokken 09.00 stod Hanne Glemmestad klar til dyst utenfor hovedkvarteret til Virke i Oslo. Etter bare fem timer var hun i havn med sin første lønnsforhandling for over 200 medlemmer i ideell sektor. Tariffområdet Virke-HUK omfatter flere forskjellige tariffavtaler. FO er direkte part i syv av disse. Tre av disse ble forhandlet over i dag, resten av avtalene skal forhandles over til høsten. 

LES MER: For deg som jobber i en ideell virksomhet

– For FO var målet å sikre medlemmene våre tilsvarende lønnsvekst som resultatet i Staten, slik at parallelliteten i avtalene ivaretas. Det klarte vi. Arbeidsgiver la frem et tilbud som var identisk med kravet vårt. Dette er vi fornøyd med, sier Glemmestad. 

LES KRAVENE: Mellomoppgjøret 2021 for Virke-HUK området (PDF, 229KB) 

Her er den nye lønnen din 

Partene ble enige om en lønnsvekst på 2,7 prosent, noe høyere enn resultatet i frontfaget, halvparten av dette skal forhandles lokalt.  

Det gis et flatt prosenttillegg på 0,9 prosent og kronetillegg på kr 1 500 til alle. I tillegg får de laveste lønnstrinnene, fra 19 til 50, et kronetillegg på kr 4 000. Likelønnstillegget sørger for at FOs medlemmer kommer bedre ut av oppgjøret. Dette skyldes at profesjonene FO organiserer i stor grad ligger på midten lønnsmessig. Det sentrale tillegget gis fra 1. mai 2021.  

Hanne

– Vi er veldig fornøyde med dette oppgjøret. Medlemmene våre i ideell sektor får nå den samme lønnen som de statsansatte på lignende avtaler. Nå er vi spent på lokale forhandlinger og klare til å bistå FO lokalt fremover, sier Glemmestad.  

Her den nye lønnstabellen. (PDF, 127KB)

Halvparten av lønnsveksten i år kommer gjennom lokale forhandlingene. Forhandlingene skal være avsluttet innen 31. oktober 2021 og tilleggene gis fra 1. juli 2021.  

Se hele protokollen her. (PDF, 2MB)

Fremdeles fire avtaler igjen 

Ettersom at lønnsoppgjøret med KS og Spekter ikke er sluttført, har ikke FO forhandlet om tariffavtalene i Virke-HUK som korresponderer med deres tariffavtaler. Derfor gjenstår det fire tariffavtaler. 

I dag var det disse avtalene det ble forhandlet om 

Dette er avtalene som skal forhandles til høsten: 

Lurer på hva som gjelder for deg? Ta kontakt med din lokale tillitsvalgte eller fylkesavdelingen din.

Se også: Alt om lønnsoppgjøret

Er du barnevernspedagog, sosionom, vernepleier eller velferdsviter og enda ikke medlem av FO? 

Bli medlem