Blir det streik?


Denne uken møter FOs representanter hos riksmekleren for å forsøke å komme til enighet i lønnsoppgjøret i staten og Oslo kommune. LO Stat, som FO er en del av, brøt forhandlingene med staten 14. september, mens partene i Oslo kommune gikk hvert til sitt i morgentimene 15. september.

Les mer:
Derfor ble det brudd i staten
Derfor ble det brudd i Oslo kommune

Hvem blir tatt ut i streik?

 

Staten:

De sentrale lønnsforhandlingene i Norge er oppdelt i tariffområder. I tariffområdet staten har FO ca. 2500 medlemmer. Lønnsforhandlingene i staten gjelder for deg som er FO-medlem og har staten som arbeidsgiver. LO Stat har sendt varsel til KMD om hvem som eventuelt vil bli tatt ut i streik. Her kan du lese hvem i statssektoren som blir tatt ut i streik dersom partene ikke kommer til enighet.

FOs medlemmer i staten er ikke omfattet av dette første streikeuttaket. Er du FO-medlem og jobber i staten, skal du altså møte på jobb som vanlig. Du blir varslet i god tid dersom din arbeidsplass blir tatt ut i streik.

Når streiken eventuelt begynner blir klart dersom meklingen ikke fører fram. Følg med på fo.no.

Les mer hos LO Stat: Innspurt hos Riksmekleren

Oslo kommune:

I tariffområdet Oslo kommune har FO om lag 1750 medlemmer. Lønnsforhandlingene i Oslo kommune gjelder for deg som er FO-medlem og har Oslo kommune som arbeidsgiver.

56 FO-medlemmer i Oslo kommune kan bli tatt ut i en eventuell streik. Alle disse har blitt varslet. Har du ikke fått varsel fra FO skal du møte på jobb som vanlig.

De 56 som kan bli tatt ut i streik jobber i Barne- og familieetaten og i NAV og barneverntjenesten i Bydel Frogner og Bydel Bjerke.

Dersom partene ikke kommer til enighet hos riksmekleren, er det streik fra arbeidsdagens begynnelse torsdag 15.oktober.  

LES MER: Alt om lønnsoppgjøret
LES MER: Spørsmål og svar om lønn og tariff