FO og Fagforbundet trapper opp streiken i private omsorgsbedrifter (NHO)
STREIK: Leder i FO Vestland, Grethe Kvist, er klar for opptrapping av streiken.

FO og Fagforbundet brøt i helgen forhandlingene med NHO Service og handel. Riksmekleren konstaterte da at det ikke var mulig å komme til enighet. Dermed gikk de to LO-forbundene ut i streik fra lørdag morgen.

– Vi streiker for at våre medlemmer skal får de samme betingelsene som sykepleierne. Selv med like lang utdanning kan sykepleierne tjene mye mer enn våre medlemmer i de aktuelle virksomhetene. Det er ikke rettferdig, sier Ole Henrik Kråkenes i FO-ledelsen.

– Disse kravene har vært kjent i flere år, så her må NHO i høyeste grad ta ansvaret for streiken, legger han til. 

Les også: Derfor streiker vi i privat sektor

Denne streiken gjelder deg som jobber i en privat bedrift som har avtale med NHO. FO har om lag 900 medlemmer i dette tariffområdet. De fleste jobber i private barnevernsinstitusjoner tilhørende bedrifter som Stendi og Olivia Solhaugen, eller i stiftelser som for eksempel Kirkens bymisjon og Frelsesarmeen.

Streiken handler om overenskomst 453  (PDF, 642KB) som FO har samarbeidsavtale med Fagforbundet om.

Slik blir opptrappingen for FOs medlemmer

Fra arbeidsdagens start 14. januar trår FOs andreuttak i streiken i kraft. Dette innebærer at ytterligere seks medlemmer tas ut i streik. Medlemmene som tas ut i streik i andreuttaket har Stendi som arbeidsgiver og tilhører FO Vestland og FO Rogaland. Totalt er nå 120 medlemmer i FO og Fagforbundet tatt ut i streiken.

Medlemmer som er tatt i streiken har fått beskjed. Medlemmer som kan bli tatt ut i senere uttak, vil bli varslet i god tid.

Dersom du har spørsmål om streiken, kan du ta kontakt med din fylkesavdeling eller tillitsvalgt.

Se også: Spørsmål og svar om streiken i private omsorgsbedrifter (NHO)

Se alt om streiken her: fo.no/streik