Spekter: Pensjonsseier i meklingen med Nordlandia
VIKTIG SEIER: Marit Selfors Isaksen i FO-ledelsen representerte FO i meklingen.


Dette lønnsoppgjøret gjelder deg som jobber i privat barnehage eller i en annen virksomhet i Spekter område 12.

Det går altså mot en barnehagepensjon på lik linje med andre private barnehager. Dette er en sak fagbevegelsen har kjempet for i flere år. Kampen ble kronet med seier et par små timer før meklingsfristen gikk ut natt til torsdag 3. desember. Arbeidsgiver har forpliktet seg til at ordningen skal være på plass innen 1. januar 2023.

– Vi gleder oss over at vi vinner fram med hovedkravet vårt. Det betyr mye for de ansatte i Norlandia-barnehagene. Dette har vært en viktig kamp for en rettferdig pensjon, en pensjon som er lik for kvinner og menn og som varer livet ut, sier Marit Selfors Isaksen i FO-ledelsen.

Les også: Pensjonskamp kan føre til barnehagestreik i Nordlandia-konsernet

Får pensjon som i andre barnehager

De fleste andre barnehager hadde allerede en pensjon som enten er lik den i kommunene eller en hybridpensjon. Nå får også Norlandia-barnehagene det samme. Dette er trygge og forutsigbare pensjonsordninger. De er gode for både kvinner og menn, og betales livet ut.

Les også: Her er Riksmeklerens møtebok med hele resultatet fra meklingen (PDF, 160KB)

– Dette er en seier for alle som hver dag gir barna trygghet og omsorg i Norlandia sine barnehager. De får nå like gode pensjoner som de som jobber i andre barnehager, legger Isaksen til.

Her kan du se hva status er i lønnsoppgjøret for FOs medlemmer i Spekter-virksomhetene, utenom helseforetakene.

Se også: Slik foregår lønnsoppgjøret i Spekter.

Viktig resultat for likestilling

– Vi krevde likeverdig pensjon for alle de private barnehagene, som er lik uavhengig av hvor de jobber og hvem som er eiere,  sier Isaksen.

Et overveldende flertall i Norlandia er kvinner, og de sto i fare for å komme dårligere ut enn andre barnehageansatte uten innføring av hybridpensjon. Nå kan vi slå fast at pensjonene til de ansatte i barnehagene skal gi utbetalinger fra de går av og livet ut.

Lurer på hva som gjelder for deg? Ta kontakt med din lokale tillitsvalgte eller fylkesavdeling.

Se også: Alt om lønnsoppgjøret