Marianne Solberg

Mandag 14. september brøt arbeidstakersiden forhandlingene i statsoppgjøret. Bakgrunnen er at staten mente at frontfaget ikke ga rammer til ytterligere lønnsøkning for de ansatte i staten. 

– Det er alltid krevende med en motpart som krever at ingen skal gå opp i lønn, sa Marianne Solberg, nestleder i FO da de brøt forhandlingene.

LES MER: Brudd i statsoppgjøret

Etter bruddet sendte LO Stat melding om plassoppsigelse for samtlige medlemmer i staten. Plassoppsigelse er en forutsetning for å kunne ta medlemmer ut i streik. Onsdag ettermiddag varslet LO Stat hvilke områder som vil tas ut først. 

LES MER: Leverte områdevarsel

Tar ut hundre

I brevet skriver LO Stat at hundre ansatte ved Kommunal- og moderniseringsdepartementet vil bli tatt ut dersom partene ikke kommer til enighet hos riksmekleren. Frist for enighet er midnatt 14. oktober. Dersom partene ikke blir enige, vil første streikeuttak tas ut fra kl. 06.00 torsdag 15. oktober.

– Vi mener det er et ansvarlig uttak hvor vi har forsøkt å skjerme befolkningen, men dersom vi havner i streik og den må trappes opp vil det merkes, sier LO Stat-leder Egil André Aas.

Første streikeuttak omfatter ikke FOs medlemmer. De det gjelder har allerede blitt kontaktet.