Marianne Solberg
KLAR TIL FORHANDLING: Marianne Solberg er klar til å forhandle mot staten.


Tirsdag startet FOs lønnsforhandlinger med staten. Forhandlingene er utsatt siden mars grunnet koronaviruset. Oppgjøret gjelder FOs medlemmer i staten.

LES MER: Alt om lønnsoppgjøret

– Mange statsansatte fikk en økt belastning da pandemien kom til Norge i mars. Vi hadde ikke vært der vi er i dag uten den innsatsen offentlig ansatte har lagt ned. Vi krever reallønnsvekst for våre medlemmer. Likevel blir det tøft å forhandle når den økonomiske situasjonen er som den er, sier Marianne Solberg. Hun er nestleder i FO og leder FOs delegasjon i LO Stat.

I Fontene sier hun at det ikke blir mye å forhandle om i årets oppgjør. 

LES MER: – Dette er ikke tiden for å sette grupper opp mot hverandre og si at noen har gjort en bedre innsats enn andre

Lønnsoppgjøret i staten blir spesielt krevende ettersom at arbeidsgiversiden etterspør et nulloppgjør. Staten mener at rammen på 1,7% som ble satt av det såkalte frontfaget allerede er brukt opp. Dette skyldes at lønnsveksten i fjor var spesielt høy.

For å få mer gjennomslag forhandler FO gjennom sammenslutningen LO Stat. LO Stat består også av medlemmer fra blant annet Fagforbundet, NTL og Skolenes landsforbund. LO Stat-leder Egil André Aas mener likevel forhandlingene blir utfordrende. 

LES MER: Staten om lønnsoppgjøret: Pengene er brukt opp

– Jeg aldri tidligere opplevd å gå inn i et tariffoppgjør med så mange usikkerhetsfaktorer. Pandemien har rammet landet hardt og situasjonen i norsk arbeidsliv er svært utfordrende. Dette er bakteppet når vi starter vårt oppgjør, sier LO Stat-leder Egil André Aas.

Viderefører likelønnssatsingen

I februar lanserte FO rapporten «Likelønn og det kjønnsdelte arbeidsmarkedet». Den konkluderte med at det vil ta 50 år før Norge oppnår likelønn, dersom man ikke gjør radikale grep. Derfor er kravet om likelønn viktig for FO.

LES MER: Ny rapport: Fremdeles mye å gjøre for å sikre likelønn

– Vi krever at partene følger opp aktivitets- og redegjørelsesplikten i likestillingsloven som kom ved nyttår. Den sier at alle arbeidsgivere skal jobbe målrettet og planmessig for å fremme likestilling og hindre diskriminering, sier Solberg.

Resultatet vil likevel ikke bli kjent før senest midnatt 15. september. Da er nemlig fristen for enighet i forhandlingene. 

FÅ SVAR: Her finner du spørsmål og svar om lønn og tariff