Lønnsforhandlingene i Virke
LØNNSFORHANDLINGER: I dag startet forhandlingene i Virke-HUK. Marit S. Isaksen i forbundsledelsen (t.h.) og rådgiver Irmelin Stødle representerer FO.


Tariffområdet Virke-HUK omfatter ulike typer private og ideelle virksomheter innenfor for eksempel rusomsorg, psykisk helse og omsorg, barnevern, samt ulike ideelle organisasjoner og stiftelser.

Les også: Alt om årets mellomoppgjør
 

Krever det samme som i andre oppgjør

Det er Marit S. Isaksen som representerer FO i forhandlingene. Forhandlingene følger resultatene i KS, staten og Spekter helse.

‒ Vi krever en lønnsøkning som tilsvarer de andre oppgjørene. Altså en økning i tråd med det som er gitt i kommunene, staten og sykehusene, sier hun.

Det betyr at en som jobber i ideell virksomhet i Virke-HUK, som for eksempel Blå kors, skal få samme lønnsøkning som en som har tilsvarende oppgaver i en kommune.

Det er satt av to dager til forhandlingene. Fristen for å bli enig er ved midnatt fredag 21. juni.


Virke
KLARE FOR FORHANDLINGER: Isaksen og Stødle er forsiktige optimister for et godt resultat for FOs medlemmer i Virke-HUK.


 

Ikke forhandlinger i alle overenskomster

FO er part i syv overenskomster i Virke-HUK. På grunn av streiken i Spekter helse har LO og YS krevd at forhandlingene på Landsoverenskomst for spesialisthelsetjenesten utsettes til streiken er avsluttet, og vi har fått et resultat i Spekter Helse.

Forvirret? Spør din lokale tillitsvalgte eller fylkesavdeling.

Les også: Her er status i lønnsoppgjøret så langt