Nå er lønnoppgjøret i helseforetakene i gang. Her er datoen du må merke deg

Forhandlingene i dette lønnsoppgjøret gjelder deg som jobber i et helseforetak (tariffområde Spekter helse). Her har FO om lag 2400 medlemmer fordelt på ulike sykehus, poliklinikker og DPSer.

LES MER: Slik foregår lønnsoppgjøret i Spekter

Enighet om sosiale bestemmelser, lønna forhandles 26. oktober

De såkalte A1-forhandlingene for helseforetakene handler om sosiale bestemmelser som sykepenger, foreldrepermisjon m.m. A2-forhandlingene handler om penger. Det er i disse forhandlingene den nye lønna til ansatte i sykehus og helseforetak forhandles.

Lønnsforhandlingene for FOs medlemmer i helseforetakene starter 26. oktober, med frist for enighet ved midnatt.

‒ Nå er vi i mål med A1-forhandlingene, og har avtalt veien videre i oppgjøret. Vi ser fram til å kjempe for lønna til våre medlemmer i helseforetakene. Mange av dere har gjort en formidabel innsats under koronapandemien. Dere fortjener mer enn applaus. Vi skal stå på i forhandlingene, sier Marit Selfors Isaksen i FO-ledelsen.

Marit Selfors Isaksen

LES OGSÅ:


Lite å forhandle om

Hun understreker imidlertid at utgangspunktet for lønnsøkning i år er svært begrenset på grunn av en historisk lav ramme. Les mer om det her.

‒ På grunn av den økonomiske krisen blir det ingen lønnsfest i år, dessverre. Men vi skal gjøre alt vi kan for å sikre økt kjøpekraft og reallønnsvekst for medlemmene våre, sier Isaksen.

LES MER: Her finner du spørsmål og svar om lønn og tariff

De sentrale lønnsforhandlingene foregår mellom Spekter på arbeidsgiversiden og LO Stat, YS Spekter, Unio og SAN på arbeidstakersiden. FO er en del av LO Stat. Ved å stå sammen med andre forbund får FO større tyngde i forhandlingene.

Jobber du i dette tariffområdet, og lurer på hva som gjelder for deg? Ta kontakt med din lokale tillitsvalgte eller fylkesavdeling.