Se hva FO krever i lønnsoppgjøret i Oslo kommune

De sentrale lønnsforhandlingene i Norge er oppdelt i tariffområder. I tariffområdet Oslo kommune har FO om lag 1750 medlemmer. Dette lønnsoppgjøret gjelder for deg som har Oslo kommune som arbeidsgiver.

– Lønnsoppgjøret i år er preget av koronakrisen og det har aldri vært færre kroner i potten.  Likevel er forutsetningene for reallønnsvekst i Oslo Kommune litt bedre enn i andre tariffområder. Vi er moderate optimister og kommer til å stå hardt på i forhandlingene, sier fylkesleder i FO Oslo, Hanne Groseth.

Den såkalte ramma for årets lønnsoppgjør er på 1.7 prosent. Det er historisk lavt på grunn av den økonomiske krisen. Beregningene i Oslo kommune innebærer at det er 0.55 prosent å forhandle om når vi ser ramma opp mot prisstigning og lønnsøkning fra i fjor.  

Groseth understreker at forutsetningene i år skiller seg markant fra andre oppgjør. Det er derfor liten grunn til å forvente stor lønnsøkning i Oslo kommune.

Forvirret? Les mer om hvordan lønnsoppgjøret i Norge er bygget opp her.
Les mer om hva frontfagsmodellen betyr her.

Hanne Groseth, FO Oslo
REPRESENTERER FO: Hanne Groseth er fylkesleder i FO Oslo.

Fire hovedkrav til Oslo Kommune

FO forhandler med Oslo kommune som en del av kommuneansattes hovedsammenslutning (KAH). Her sitter Hanne Groseth sammen med Fagforbundet, Creo og Skolenes landsforbund (SL).  Ved å stå sammen med andre LO-forbund får FO større tyngde i forhandlingene.

– I år er vårt hovedkrav at vi som et minimum opprettholder kjøpekraften. I tillegg jobber vi for likelønn, uttelling for kompetanse og at pensjonsvedtektene blir en del av hovedtariffavtalen, sier Groseth.

– Vi vet at mange av våre medlemmer gjør en uvurderlig innsats i forbindelse med koronapandemien. Vi ser den jobben dere gjør, og skal gjør alt i vår makt for at dere skal få uttelling for innsatsen, forsetter hun.

Partene har til 15. september kl. 24.00 for å komme til enighet. Lykkes de ikke med det går oppgjøret til mekling hos Riksmekleren.

Jobber du i Oslo kommune og lurer på hva som gjelder for deg? Ta kontakt med din lokale tillitsvalgte eller FO Oslo.

LES MER: Alt om lønnsoppgjøret

FÅ SVAR: Her finner du spørsmål og svar om lønn og tariff