Mulig streik i staten. Ingen FO-medlemmer tatt ut i første fase

I slutten av april brøt LO Stat forhandlingene i årets statsoppgjør. Dermed gikk oppgjøret videre til mekling hos Riksmekleren. For FO handler konflikten om likelønn og solidaritet.

– Vi vil sikre rom for reallønnsvekst og en god fordelingsprofil med tanke på likelønn og lavtlønte. Det ble klart at staten ikke ville møte kravene våre. Derfor bryter vi forhandlingene, sa FO-nestleder Marianne Solberg da bruddet var et faktum.

LES MER: Brudd i statsoppgjøret

Neste uke møtes partene hos Riksmekleren for å forsøke å bli enige om årets lønnsoppgjør i staten. Blir ikke partene enige innen midnatt onsdag, er det fare for streik fra kl. 06.00 torsdag 27. mai.

LES HOS LO STAT: Disse blir tatt ut: 1752 i første streikeuttak i staten

I statsoppgjøret forhandler FO som en del av LO Stat for å få større tyngde og mer gjennomslag i forhandlingene. I dag leverte LO Stat varsel om plassfratredelse på 1752 medlemmer i første fase av en mulig streik i staten. Ingen av FOs medlemmer vil bli tatt ut i første fase.

LES OGSÅ: Dette må du vite hvis det blir streik

Statsoppgjøret gjelder deg som er FO-medlem og jobber i staten. Virksomhetene som det jobber flest FO-medlemmer i, er Bufetat, NAV og Kriminalomsorgen.

LES MER: Statsoppgjøret er i gang. Her er kravene

Jobber du i staten og har spørsmål om lønnsoppgjøret? Ta kontakt med din lokale tillitsvalgte eller fylkesavdeling

LES OGSÅ: Alt om lønnsoppgjøret
LES OGSÅ: Her finner du spørsmål og svar om lønn og tariff