FO-leder Mimmi Kvisvik (t.h) og nestleder Marianne Solberg
KAMPKLARE: FO-leder Mimmi Kvisvik (t.h) og nestleder Marianne Solberg krever sikret kjøpekraft for medlemmene.

I forrige uke ble det brudd i lønnsoppgjøret i offentlig sektor. Nå må partene møte hos Riksmekleren for å finne en løsning. Kommer ikke partene til enighet blir det streik fra 27. mai.

‒ Vi stilte rimelige krav i tråd med ramma fra frontfaget, men krevde også en kompensasjon fordi offentlig sektor i fjor hadde lavere lønnsvekst enn den private industrien. Vi skal sikre kjøpekraften for våre medlemmer og forventer at arbeidsgiver kommer oss i møte hos Riksmekleren, sier FO-leder Mimmi Kvisvik.

LES MER: Hva er frontfagsmodellen og hva betyr den for min lønn?

Meklingen i offentlig sektor er for FOs medlemmer delt i tre: KS, stat og Oslo kommune. Disse tariffområdene forhandles parallelt, men har samme frist: Kl. 24.00 26. mai.

Her kan du lese mer om hva FO krever og hvorfor det ble brudd i forhandlingene.

For deg som jobber i en kommune eller fylkeskommune (KS)

Dette lønnsoppgjøret gjelder for deg som er ansatt i en kommune eller fylkeskommune, med unntak av ansatte i Oslo kommune, som har egne forhandlinger. FO har ca. 14 600 medlemmer i KS.

For deg som jobber i staten

FO har nærmere 2 500 medlemmer i staten og forhandler som en del av LO Stat.  Statsoppgjøret gjelder deg som er FO-medlem og jobber i staten. De største virksomhetene som er omfattet er Bufetat, Nav og kriminalomsorgen.

For deg som jobber i Oslo kommune

 I tariffområdet Oslo kommune har FO om lag 1800 medlemmer. Dette lønnsoppgjøret gjelder for deg som har Oslo kommune som arbeidsgiver.


LES MER: Alt om lønnsoppgjøret
FÅ SVAR: Her finner du spørsmål og svar om lønn og tariff