KAMPKLARE: FO-leder Mimmi Kvisvik, nestleder Marianne Solberg og leder i FO Oslo Hanne Groseth krever økt kjøpekraft for medlemmene.
KAMPKLARE: FO-leder Mimmi Kvisvik, nestleder Marianne Solberg og leder i FO Oslo Hanne Groseth krever økt kjøpekraft for medlemmene.

I slutten av april ble det brudd i alle lønnsoppgjørene i offentlig sektor. Nå må partene møte hos Riksmekleren for å finne en løsning. Kommer ikke partene til enighet blir det streik fra 24. mai.

‒ Vi er skuffet over at vi ikke greide å komme til enighet. Kravet vårt om et lønnsløft for alle var det ikke mulig å få til. Derfor må vi nå be Riksmekleren om hjelp.Vi skal sikre kjøpekraften for våre medlemmer og forventer at arbeidsgiver kommer oss i møte hos Riksmekleren, sier FO-leder Mimmi Kvisvik.

LES MER: Hva er frontfagsmodellen og hva betyr den for min lønn?

Meklingen i offentlig sektor er for FOs medlemmer delt i tre: KS, stat og Oslo kommune. Disse tariffområdene forhandles parallelt, men har samme frist: Kl. 24.00 23. mai, altså ved midnatt natt til 24. mai.

FOs nestleder Marianne Solberg er FOs forhandlingsleder for staten.

– Vi sto for langt unna hverandre, rett og slett. Vi fikk ikke gjennomslag for våre viktigste saker. Derfor må vi be om hjelp fra Riksmekleren, sier Solberg. 

Leder i FO Oslo, Hanne Groseth, er FOs forhandlingsleder for Oslo kommune. 

– Vi ønsker i utgangspunktet ikke streik, og håper på gjennomslag for våre krav hos Riksmekleren. Om nødvendig er vi likevel beredt til å streike for medlemmenes rettferdige krav, sier Groseth.

Her kan du lese mer om hva FO krever og hvorfor det ble brudd i forhandlingene.

For deg som jobber i en kommune eller fylkeskommune (KS)

Dette lønnsoppgjøret gjelder for deg som er ansatt i en kommune eller fylkeskommune, med unntak av ansatte i Oslo kommune, som har egne forhandlinger. FO har ca. 16 000 medlemmer i KS.

For deg som jobber i staten

FO har nærmere 2 500 medlemmer i staten og forhandler som en del av LO Stat.  Statsoppgjøret gjelder deg som er FO-medlem og jobber i staten. De største virksomhetene som er omfattet er Bufetat, Nav og kriminalomsorgen.

For deg som jobber i Oslo kommune

I tariffområdet Oslo kommune har FO om lag 1800 medlemmer. Dette lønnsoppgjøret gjelder for deg som har Oslo kommune som arbeidsgiver.

LES MER: Alt om lønnsoppgjøret
FÅ SVAR: Her finner du spørsmål og svar om lønn og tariff