Kvinne som stemmer ved stortingsvalg
BRUK STEMMERETTEN: 10. august åpnet valglokalene for forhåndsstemming

Regjeringsperioden for Erna Solbergs andre regjering nærmer seg slutt. 13. september går nordmenn til valgurnene og bestemmer hvilken retning Norge skal ta de neste fire årene. Årets valg blir av mange kalt et retningsvalg. 

FO organiserer barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere i både privat, ideell og offentlig sektor. Arbeidshverdagen til medlemmene bestemmes i stor grad av politikerne på Stortinget. Derfor engasjerer FO seg i stortingsvalget. 

Her kan du lese mer om FOs viktigste saker i valget

Nå kan du forhåndsstemme!

Selv om det er over en måned til valgdagen åpnet valgurnene for forhåndsstemming allerede tirsdag, 10. august. LO oppfordrer så mange som mulig til å stemme på forhånd. Forhåndsstemmingen er åpen til og med 10. september.

LES MER: Valginformasjon fra Valgdirektoratet

Når du stemmer på selve valgdagen må du møte opp i valglokalet som er oppgitt på valgkortet ditt. Forhåndsstemmer du, derimot, kan du stemme ved alle valglokaler som tilbyr forhåndsstemming. Man trenger ikke å ta med valgkortet, det holder å ta med legitimasjon. Frykt ikke dersom du opplever at valgkortet ikke har kommet i posten i år, det er sendt ut digitalt på digipost.

Her kan du finne ditt nærmeste valglokale for forhåndsstemming. 

FO-fanen på Youngstorget

Usikker på hva du skal stemme?

FO er en partipolitisk uavhengig fagforening, men det betyr ikke at forbundet er politisk nøytrale. Basert på FOs hovedsaker har vi stilt alle landets førstekandidater 10 spørsmål om sosialpolitikk, helhetlig kompetanse og rettferdige arbeidsforhold. 

SE OGSÅ: FOs utspørring av partitoppene

Her kan du se hva førstekandidaten i valgkretsen din har svart på FOs spørsmål. Det gode samfunnet kommer ikke av seg selv, derfor må politikerne ta ansvar etter valget. 

Er du barnevernspedagog, sosionom, vernepleier og velferdsviter og enda ikke medlem av FO?

Meld deg inn her