Bilde av foredraget som ble holdt på FO-Studentene i Sogndal sin fagkveld.
SPØRSMÅLSSTYRT FOREDRAG: (f.v) Monica Vederhus, Trine Hansen og Eysteinn Udberg holdt et lærerikt foredrag, hvor de utfordret studentene til å være aktive og stille spørsmål.

Tirsdag 23. november var Rusettervernet i Sogn og Fjordane på besøk hos HVL Sogndal for å dele om arbeidet sitt, egne erfaringer og tips til hvordan man kan møte barn som pårørende. 

- I undervisning lærer vi for eks. om hvordan vi som fremtidige sosialarbeidere kan møte mennesker som lever i og med rusproblematikk, men fokuset ligger ofte på de voksne. Derfor ønsket vi å arrangere en fagkveld hvor fokuset var på barn som pårørende, sier en fornøyd studentleder, Madelen Nilsen, etter en vellykket fagkveld. 

Totalt var det 47 påmeldte, i tillegg til lokallagsstyret. På forrige fagkveld, lokallagsstyret i Sogndal arrangerte, var det 60 påmeldte. Da var det krisesenteret som var invitert, for å snakke om hvordan man kan møte mennesker som har vært utsatt for vold i nære relasjoner. 

Bilde av FO-Studentene i Sogndal sin fagkveld.

Gir motivasjon til å arrangere mer aktivitet

- Forrige fagkveld kom flere av studentene bort til oss og spurte hvorfor vi ikke lærer om dette i undervisning. Slike kommentarer, når man skjønner at emneplanen ikke dekker alt det studentene trenger, gir oss motivasjon til å arrangere mer aktivitet fremover, sier Madelen. 

Hun er studentleder i lokallagsstyret, som består av 15 studenter fra barnevern, sosialt arbeid og vernepleie. Men det er ikke bare FOs utdanninger som drar nytte av fagkveldene. I salen var det blant annet kommende barnehagelærere, og Madelen påpeker at tematikken skapte engasjement hos, og er relevant for, flere profesjonsutøvere. 

- En av deltakerne kommenterte at man ble mer giret når det kom noen eksterne for å holde foredrag, og mens man kanskje er stille i forelesning, slenger man seg her med og stiller spørsmål, sier Madelen. 

Interessert i å delta på neste fagkveld?

Følg med på FO-Studentene i Sogndal på Facebook her. 

Følg med på FO-Studentene i Sogndal på Instagram her.