sentralstyret

Til nå har sentralstyret bestått av (f.v.) Johannes Menzel Knudsen (vernepleierrep.), Emilie Engan Bjørbu (nestleder), Iris Jansdottir Nordberg (leder) og Sigrid Lundervold Nesheim (sosionomrep.).

Viktig å fylle plassene  

Det er viktig at alle utdanningene er representert, fordi hver av medlemmene representerer FO-Studentene ulike organer, og har en sentral rolle i styret. Leder og nestleder er representanter i FO sitt Landsstyre og utdanningsrepresentantene har hver sin plass inn i profesjonsrådene i FO og velferdsviterutvalget. Ved å være representert i disse organene har FO-Studentene mulighet til å sette faglige- og politiske interesser på agendaen internt i organisasjonen og samarbeide med ulike deler av FO.  

I tillegg har sentralstyret et felles ansvar for den daglige driften av FO-Studentene, arrangere samlingene våre og å drive politisk påvirkningsarbeid.  

 

Lokallagskonferansen ble vendepunktet 

I februar 2020 arrangerte FO-Studentene lokallagskonferansen. For første gang ble den gjennomført som en ren fagkonferanse. Lokallag fra hele landet ble invitert, og interessen for å delta var enorm! Med 67 påmeldte var det også mange som stod på venteliste for å få være med. Alle utdanningene våre var representert.  

Barnevernspedagogstudenter fra hele landet meldte seg på. For første gang hadde vi med oss en god gjeng studenter fra den nyoppstartede integrerte masteren i barnevern ved UiA. Fra resten av landets studiesteder kom det barnevernpedagogstudenter som reiste sammen med studievenner, og flere som reiste alene. Mange av dem ble inspirert til å engasjere seg i FO-Studentene både i lokallag på studiestedene sine og i sentralstyret. 

 

Vekket interesse hos Vera 

En av de påmeldte var Vera, som tar bachelor i barnevern i et flerkulturelt samfunn ved USN i Porsgrunn. Lokallagskonferansen var hennes første møte med FO-Studentene og hun bestemte seg for å delta da påmeldingen ble åpnet for alle studentmedlemmer. Vera sier hun meldte seg på for å få faglig påfyll og muligheten til å treffe andre mennesker med samme interessefelt 

– Det ble en helg fylt av gode samtaler, mye læring og en gnist ble tent for FO-Studentenes arbeid. 

Vera var aktiv under konferansen og kom med gode innspill i debatter og samtaler. Med sitt herlige smil og sprudlende vesen var det vanskelig å ikke legge merke til henne, og flere i styret snakket med henne og nevnte den ledige plassen som barnevernsrepresentant.  Etter lokallagskonferansen gikk Vera i tenkeboksen, og til slutt bestemte hun seg for å kontakte lederen for valgkomiteen, Anne Linn Sekkingstad, for å vite mer.  

Under helgens sentralstyremøte ble Vera offisielt ønsket velkommen til FO-Studentenes sentralstyre.  

– Jeg gleder meg til å være med på veien videre, sier Vera etter hennes første møte. 

 

3 kjappe med Vera 

Hva er dine hjertesaker? 

– For meg er det viktig med fokus på mindre kroppspress og like utdanningsmuligheter for alle 

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

– Jeg liker å strikke, hekle, brodere geriljabroderi, tegne og fargelegge. 

Hva er drømmejobben din? 

– Å jobbe med ungdom med særlige utfordringer, eller på en akuttinstitusjon. 

vera

Velkommen til gjengen!  

Sentralstyret er veldig glad for å ha Vera med på laget og synes det er flott å få en barnevernspedagogrepresentant inn i styret. Vera blir et godt tilskudd til gjengen og styret gleder seg til arbeidet fremover!  

Vi har fortsatt plass til en velferdsviter og vil gjerne ha en til med på laget! Vi oppfordrer de som er nysgjerrige eller har ønske om å søke til å ta kontakt med en av oss eller leder av valgkomiteen.