Hvilke forebyggende tiltak vil du satse på for å hindre utenforskap blant barn og unge?
En god skole, en trygg oppvekst og et godt velferdssamfunn er tiltak er viktig for å hindre utenforskap blant barn og unge. Å bekjempe utenforskap og ulikhet handler derfor like mye om en god politikk for å skape flere arbeidsplasser, om kontrollert innvandring og god integreringspolitikk og om å ruste velferdssystemet vårt slik at det kan være der også i tiårene som kommer.
Strategien «Like Muligheter i oppveksten» omhandler barn og ungdom i lavinntektsfamilier. Denne strategien tar for seg tiltak som gir barna like muligheter som sine jevnaldrende til å gjennomføre utdanningsløp, ha gode og trygge boforhold, delta i organiserte fritidsaktiviteter og få bedre tilgang til helsetjenester.
Når vi skal jobbe for mindre utenforskap i Norge, handler det om å satse på barnehage og skole, om en offentlig sektor som er der for de som trenger det mest og – aller viktigst – om arbeidsplasser. For det er den største forskjellen i Norge nå: Mellom de som jobber og de som ikke jobber.
Høyres program:
-
fortsette å gi gratis kjernetid og moderasjonsordninger i barnehagen til lavinntektsfamilier, fremfor å prioritere enkeltkommuner eller enkeltområder i byer
-
ha en nasjonal ordning med redusert foreldrebetaling i SFO for lavinntektsfamilier
I tillegg har Høyre i regjering gjennomført flere tiltak for å forhindre utenforskap blant barn og unge. Dette er bla:
-
Økt barnetrygd, økt bostøtte og engangsstønad
-
Inntektsgradert foreldrebetaling i SFO til 3. og 4.trinn. 3 mill kroner til å tilrettelegge for at friskoler kan tilby inntektsgradert foreldrebetaling i SFO for 1.-4 trinn.
-
Gratis SFO for familier med lav inntekt i utvalgte kommuner
-
Mer penger til fritidskortet. Et viktig tiltak for å sikre barn og unge muligheten til å delta på fritidsaktiviteter